středa 1. února 2012

Vlaky přesně mimo potřebu

Situace kdy přijedete na nádraží autobusem a vlak vám přímo před nosem odjíždí, je nadmíru stresující. Jenže tahle situace je bohužel dnes již standardní součástí života těch, kteří využívají služeb ČD. Osobně jsem se o tom tento i minulý týden přesvědčil hned několikrát.

Změna jízdních řádů je pro cestujících mírným slovem řečeno nevhodná. Objeví-li se navíc ještě komplikace v podobě bílé sněhové peřiny nebo zamrzlé nafty v nádrži bus-přívozu z nedaleké vísky, je situace opravdu katastrofální. Ke zlepšení situace nepřispívá ani namyšlené místy až arogantní chování zaměstnanců ČD, kteří se vám s chutí vysmějí přímo do obličeje. České dráhy jsou prostě stále socialistická fabrika s chováním řeznického psa. A přitom by stačilo počkat cca 5 minut. Časové manko, které vlak dohoní na následujících dvou zastávkách.

Nechci být otrokem těchto socialistických zrůd a tak na příští týden jsme se s kolegy a kamarády domluvili na jiném způsobu dopravy. Pro většinu z nás pohodlnějším a v konečném důsledku možná i levnějším.

Nejvíc mě na tom ale štve ten postoj ČD. Jsou jako dítě, které brečí, že si sním nechce nikdo hrát, i když předtím hází dětem písek do očí. A stát jim ještě rád pofouká bebíčko.  

Žádné komentáře:

Okomentovat