pondělí 14. listopadu 2011

Když sloni táhnou přes porcelánku - Ministr Josef Dobeš

V poslední době se nemůžu zbavit dojmu, že pan Josef Dobeš je jedním z nejkontroverznějších ministrů na postu ministra školství, mládeže a tělovýchovy.

Z mého pohledu všechno začalo sloním postojem v kauze Bátora. Pan ministr se rozhodl trvat na svém a nepohnout se z místa. I když nikdo jeho postoj nechápal, přesto pan ministr dál setrvával ve svém rozšlapaném porcelánu. Teprve až ve chvíli, kdy na něj začali působit síly celého našeho politického vesmíru, udělal pomyslný, i tak dost kontroverzní, krok stranou.

 Minulý týden se objevila další šlápota tohoto ministerského mastodonta. Spor o český motocyklový sport mezi Autoklubem České republiky (AČR) a nově vznikajícím Českým svazem motocyklového sportu (ČSMS) se snaží pan ministr vyřešit tlustou čárou. Protože zde evidentně jde o peníze seběhli se nad případem právníci i média. Celá kauza má samozřejmě i mezinárodní punc čecháčství v podobě dopisu pro Mezinárodní federaci motocyklového sportu (FIM). Zatímco minulí ministři si Ženevě snažili doporučovat, tento ministr jim ze své stoličky poučuje kdo je tu pánem.

Pan ministr tak trochu šlápl do psího lejna i v případě sexuální výchově pražské Základní školy Kuncova. Jeho pohled na věc získaný pouze z jedné strany sporu je další ukázkou jeho neschopnosti správně a komplexně si ověřit vstupní informace. Přitom umění komunikace se všemi zúčastněnými by měla být jednou z hlavních předností člověk na ministerském postu.

Celá toto mediální kampaň pana ministra Josefa Dobeše na mě dělá dojem pochodu slonů přes porcelánku. Dovoluji si však upozornit na zkutečnost, že dravé ryby se tupě a jednosměrně jdoucího jedinec, i když obřích rozměrů, jen tak neleknou a klidně na něj nějakou tu pastičku nastraží. Osobně bych uvítal méně mediálních kauz a více výsledků v oblasti zlepšení kvality našeho školství.

Žádné komentáře:

Okomentovat