středa 23. května 2012

Konec Bloguje v Čechách


Příznakem postupného odumírání české blogerské scény je i situace kolem serveru Bloguje.cz. Legenda české blogerské komunity nemá dostatek finančních prostředku pro zajištění dalšího provozu. Její vlastník, akciová společnosti LAAR, údajně sháněla kupce všude možně, ale nakonec nikoho nesehnala. Jediným známým zájemcem o tuto službu je nyní její původní zakladatel Martin Malý, který svojí Veřejnou nabídku na bezplatné převzetí projektu vnesl semínko naděje pro současné aktivní blogery tohoto serveru. Zdali půjde o šťastný konec, jasné není. Prozatím to vypadá, že LAAR raději zakope všechno co má než by službu zdarma předal.

Úpadek kvalitních aktivních bloglů (nejen českých) je zřejmý již delší dobu. Doba sociálních sítí nám přinesla zkrácení všeho, co se zkrátit dalo. Naše životy jsou více konzumní, více času věnujeme banalitám a méně vlastní autentické tvorbě.

Proto prosím všechny, aby podpořili kvalitní blogy. Možností jak to udělat je mnoho:
  • Napište na svých blozích koho čtete. 
  • Uvádějte odkazy na zdroje citací 
  • Odkazujte na stránky a články z kterých vaše úvahy vychází. 
  • Podporujte akce českých blogerů mini-reklamou nebo článkem.
  • Komentujte a dejte blogerům zpětnou reakci
Zdar české blogerské a internetové obci

Zdroje: 
[2] http://www.bloguje.cz 

1 komentář:

  1. Další zajímavé podrobnosti o dění okolo serveru Bloguje a ne-reakcích firmy LAAR a.s. si můžete přečíst třeba zde http://url.memy.cz/LGtHBW

    OdpovědětVymazat