středa 29. června 2011

Ryba smrdí celá

Je jasné, že problém naší politiky je hlavně v politicích. Neprokazatelně zkorumpovaní, neprokazatelně podvádějící a s ústy hlásajícími omamné polopravdy bijí se za svoje zlatá korýtka dnes a denně. Pravda nutné dodat že někteří „hákujícími“ na svých kožených křesílkách za mramorovými stoly se zlatým psacími potřebami a nejmodernější technikou už od půl sedmý ráno (pokud se tedy něco náhodou děje).

Chtěli byste je všechny vyměnit? Ale za koho? Podívejte se vaše lokální politiky. Stejná písnička. Jak skončí volební období, strhnou své vlídné a bezúhonné usmívající se masky a vrhnou se jako vichřice do své nové nadmíru náročné práce. Sklízet peníze kombajny je totiž namáhavé. A ještě k tomu ten pocit když vám celé město leží u nohou. Najednou když začnou rozdělovat milióny, lehce ztratí pojem o tom co je to jedna koruna. Najednou už nejde o Frantu a Pepu, ale o lidi z předměstí. Najednou už mu nestačí průměrný základní plat a navíc potřebuje ještě pokrýt výdaje za dvě sexy sekretářky.

Ne, nejde o někoho konkrétního. Jde o princip „smradu ze spodu“. Na hoře jsou prostě ty kousky už pořádně prosmrazené. Pokud má někdo pocit, že by to mohlo být jinak, jde o naprosté selhání mozkových funkcí dotyčného.

1 komentář: