čtvrtek 6. srpna 2009

Novela zákona připouští podvody v elektronické dokumentaci

Rád bych upozornil na serii článků ohledně datových schránek na server LUPA.CZ . Musím přiznat, že se mně všechny moc líbili. I když byly pro mně některé trochu krkolomnější k přelouskání (možná to bylo způsobeno mým stavem – přeci jen vedro je vedro), poměrně dobře vám tyto články přiblíží, o co v nových datových schránkách jde.

Datové schránky je dobrý nápad. Na tom se shodne mnoho lidí. Ale jak už to v naší republice chodí není všechno zlato, co se třpytí. Na to reaguje i jeden z článků této série, který vyšel pod názvem „Datové schránky: bez razítka to nepůjde!“. Tento článek poukazuje na zásadní problém v datové komunikaci a to je (dle naší novely) skoro nepotřebné časové razítko.

Toto dosti odborné téma bych zde vůbec neuváděl, kdyby nedošlo k tomu, že tento článek vede i některé zahraniční zdroje k myšlence, že naše komunikace s institucemi bude opět jen podivnou fraškou moderních technologií.


Jinak řečeno: zase jsme si utrhli pěknou ostudu. Máte sice bezpečnou datovou komunikace, ale nelze ji bezpečně používat. Úsměv prosím!

Žádné komentáře:

Okomentovat