čtvrtek 13. srpna 2009

Katastrofický čtvrtek aneb třináctého

Na dnešní den jsem si nechal hned několik článků s oblíbenou katastrofickou tématikou. Pokud máte pocit, že je všechno v pořádku, že vám běží život jako po másle je potřeba přestat brát ty bílé pilulky co je vám po nich tak báječně. Svět je opravdu děsivé místo.

Proto, abychom byly včas varování před příchodem zuřivé současnosti, se snaží inženýři, vědci a domácí kutilové (zejména v českých zemích) už odnedávna vyvinout tzv. „Systému včasného varování“. I když pod slovem „včasného“ si každý představuje trochu jinak, všichni se shodnou na tom že čím víc toho bude kolem vás „řinčet“, tím větší je šance že si toho všimnete. A tak proč do tohoto systému nezapojit i vaše automobily. Ty vás sice ještě v současné době sami do bezpečí obrněného bunkru neodvezou, ale můžese v brzké budoucnosti stát že Zaparkovaná auta vyhlásí varování před katastrofou. Kurňa to bude bouraček, až se to pokazí. Systém by mohl navíc sám hlásit i bouračky a přivolat pomoc. Naproti tomu bude vaše manželka jako první vědět kdy kde a s kým jste minulou neděli bourali. No neberte to!

To, že to bude katastrofa pro Vás, samozřejmě neznamená nic ve světovém měřítku. Tam hrozí hlavně MÁLO VODY A PŘELIDNĚNÍ. Ale už se kují první plány na to JAK UŽIVIT LIDSTVO. No možná ale budou nutné trochu drastičtější zásahy než chodit na záchod k sousedovi do mezipatra.

A to jsme ještě vůbec nenarazili na epidemie. Oblíbená prasečí chřipka dostala do peněžního turbdmychala nejednu farmaceutickou firmu. Na podzim ji mohou mít 2 miliony Čechů. Tak tím hrozí další článek, který vás jistě donutí si ihned běžet koupit další zásoby TAMYFLU. Pokud ho už neseženete, zkuste tajně vyjednávat s americkou firmou Baxter na Kolínsku, která v česku dokončila vakcínu proti prasečí chřipce (CELVAPAN). Naše vláda na ně nějak asi zapomněla a tak od nich vakcínu asi hned tak neuvidíme.

Už dlouho se veřejně nemluvilo o nemoci AIDS. Možná mluvilo, ale pro moje uši to nebylo asi dostatečně na hlas. A tak po dlouhé době tu máme zase jednu novou variantu tohoto „pokrevního strašáka“ současnosti. Vědci objevili novou variantu viru HIV. Co to znamená, netuším. Ale je jasné, že virů HIV je nyní víc.

A nakonec ještě trochu malárie. Černý den všech vymítačů malárie už nastal. V západní Kambodži se objevil původce této choroby vzdorující nejúčinnějšímu ze stávajících léků. Malárie vzdoruje Artemisinu. Co k tomu dodat. Do Kambodži letos teda zase radši nepojedu.

Nakonec snad ještě odkaz na malé rozčarování nad zdravou výživou. Biopotraviny neposkytují kvalitnější výživu. Tak praví globální výzkum srovnávajících biopotraviny a běžné produkty. Pro nás normální lidi žádná nová informace, ale pro zastánce zdravého přežírání to může být šok. Osobně se přikláním k názoru, že rozdíl mezi BIO potravinou a klasickou potravinou je minimálně 20% navýšení ceny a malá nálepka jako bonus na ledničku.

Tímto končím. A pokud ještě nemáte dost, zkuste večer kouknout na druhou půlku akčního scifi snímku Vesmírná exploze

První půlka byla na scifi z kategorie B- poměrně pěkný podívání.

Žádné komentáře:

Okomentovat