čtvrtek 9. července 2009

OS Google

Všude se objevují odkazy na oficiální zprávy z blogu vývojářů firmy Google o chystaném novém operačním systému. Pro většinu lidí jde o naprostou senzaci. Mnoho lidí v tomto pokusu vidí další možnou konkurenci operačním systémům firmy Microsoft. A přesto, že jsem ještě neviděl ani jediný screenshot tohoto budoucího systému, najdou se již dnes takoví maniaci, kteří začínají zálohovat svůj současný systém, aby byli připraveni ihned instalovat ten nový od firmy Google.

Osobně jsem k celému projektu trochu více skeptický. Někteří si možná vzpomenou, jaké porodní bolesti měl jejich OS pro mobily ANDROID (1, 2, 3). A nyní mají vyvinout cosi, co by se mělo stát konkurencí Windows? Dobrá, i já občas věřím na zázraky a tak jim budu držet palce.

Pokud však chcete trochu střízlivější pohled na tuhle super novinku, doporučuji vám přečíst si článek Vojtěcha Bednáře "Chromý OS? ..." ze serveru Lupa.cz. I když nemusíte souhlasit se vším, co v tomto článku je napsáno, je to přece jen trochu střízlivější pohled na celou záležitost než v některých dalších článcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat