středa 3. února 2010

Zpomalovací prahy ničí auta.

Znáte báječné a skvělé zpomalovací retardéry, které zachraňují životy, když zpomalují vaše automobily? Já bohužel ano. Ale není všechno zlato, co se na retardéru třpytí. Zpomalovací prahy totiž ničí auta. Kdo by to řekl!? Navíc zpomalují sanitky, hasiče a nedej bože i naše policisty (převážně asi ty jenž jezdí auty). Normálnímu člověku je jasné, že pokud musí každý den jezdit přes zpomalovací práh, asi si tím trochu dřív opotřebuje tlumiče. Přejezd po retardéru také občas způsobuje hluk. Tak co třeba kdyby do budoucna museli města stavět protihlukové stěny v místě, kde retardér stojí. A to ještě přejezd přes retardér zvyšuje spotřebu vašeho automobilu, takže lidé bydlící za retardéry jistě budou v budoucnu požadovat od města příspěvky na benzín.

Možná se nám v autě zanedlouho objeví „retardéroměry“, které budou přejezdy přes retardéry počítat. Na základě těchto skvělých mašinek pak budeme požadovat od měst náhradu škod s tím způsobených. A já už asi tuším kdo půjde do výběrového řízení s touto novou metodou měřených úseků v obci.

Takže! Města připravte se! Jednou za pocit bezpečí krutě zaplatíte. Jsem zvědav, kdy tohle přijde na přetřes v hlavním vysílacím čase naší televizní čtyřky.

Reakce na článek: Zpomalovací prahy ničí auta, spočítala pojišťovna

Žádné komentáře:

Okomentovat