pondělí 2. srpna 2010

Odkrytá jména českých agentů

Kauzu okolo odkrytých jmen agentů české vojenské rozvědky lze komentovat snad jen několika sprostými slovy. Ano! Ve Vojenské Zpravodajské složce pracují jen naprosto zezelenalé vymydlené mozky. Předat jména aktivních agentů může snad jen člověk, který neví, co dělá. Typoval bych na blonďatou sekretářku s velkým poprsím a malým mozkem (Chytré dámy prominou).

Na druhou stranu je možné, že únik jmen může být záměrný. Třeba existuje někdo, kdo zveřejněním jmen chce vojenskou rozvědku záměrně poškodit. Pokud se dostatečně díváte na špionážní filmy, napadne vás i několik dalším možností k čemu podobný únik může sloužit. Třeba se tímto způsobem dají odhalit dvojití agenti. Ale to už je opravdu hodně velká nepříliš pravděpodobná konspirace.

Pravdu o tom Jak a Proč se tahle kauza odehrála, se pravděpodobně my běžní občasné stejně nikdy nedovíme. Na druhou stranu jde o velmi trapnou situaci. Nedělá dobré jméno ani České republice ani naší Vojenské rozvědce. Myslím že do našich tajných služeb se nyní hned tak někdo naverbovat nedá.

Reakce na článek: Stát nedopatřením odkryl jména svých špionů, zveřejnil je na internetu

Žádné komentáře:

Okomentovat