úterý 10. listopadu 2009

Titul za dva týdny, maturita na počkání

Slyším to dnes a denně. "Hele, a co říkáš na ty podvody na vysokých školách?" Moje odpověď je vlastně už mnoho let stejná.

Podívej se! Vždycky se našli prominenti, kteří studovali kratší/delší dobu nebo nemuseli chodit na zkoušky. Kdo chodil na vysokou školu, moc dobře ví, jak to tam chodilo. Někteří učitele mají rádi krátké sukně a někteří jiní občas potřebovali výpomoc na svých chatách a chalupách. Takže podvody a prominenti tu vždycky byli a vždycky budou.

I když se zdá, že k tomuto problému přistupuji hodně zlehka, upozorňuji všechny, že nechci ten problém bagatelizovat. Ztráta důvěry ve vysoké školy je určitě velkým problémem. Navíc tohle SUPER RYCHLO Studium je asi opravdovým vrcholem vší drzosti. A taky proto se to rozmazává v mediích. Jinak by to bylo všem stejně jedno, jako dřív. Teda jedno to nebylo asi nikdy, ale… ! Všichni jsme si na to zanadávali, ale že by chtěl někdo do toho dělat větší díru, na to nemáme dost velký ramena. Bohužel takoví my Češi jsme. Pokud si totiž někdo naivně myslí, že po vyřešení téhle kauzy bude naše školství čisté jako lilie, tak se samozřejmě mílí. Ale nechme nám čecháčkům tu radost se v tomhle nabobtnalém problému dloubat, třeba nás nebudou zajímat jiný věci.

Na závěr bych si dovolil ocitovat jeden email, který mně nedávno přišel poštou a s touto kauzou přímo souvisí.

Omlouvám se, ale příštích 14 dní nebudu v práci, budu pouze na mailu či mobilu.

V pondělí 26.10.2009 zahajuji řádné denní studium v Plzni. Studium ukončím

06.11.2009 obhajobou disertační práce. Poslední 2 dny dovolené budu úplně mimo dosah, protože musím sepsat onu disertační práci. Již teď ale mohu upozornit, že od 9.11.2009 mě máte oslovovat titulem JUDr.

Na listopad ještě plánuji další studium. Lékařská fakulta - Experimentální chirurgie. Myslím, že během 2-3 týdnů bych to mohl dát. V prosinci bych pak v maximálně dvou dnech ještě zkusil VŠB, fakultu Ekonomickou kombinovanou s fakultou hornickou a geologickou.

Díky za pochopení.




Takže kdyby teď nějakou dobu nepsal na blog. Víte aspoň co dělám : - )

Žádné komentáře:

Okomentovat