úterý 2. června 2009

Anděl s jménem Xindl X

Rychlé a provokativní texty najdete na albu pražského písničkáře a rapera Ondřeje Ládka. Ten od roku 2007 používá pseudonym Xindl X. Pokud jste ještě neslyšeli jeho hitovku Anděl, pusťte si rádio Evropa 2 a sledujte hitparádu T-music chart. Tam už se drží tenhle provokativní český song šest týdnů a v současnosti je dokonce na druhém místě. To je na českou písničku opravdu super výkon. A přitom to není nikterak nová písnička. Na poli českých krákoraček se objevila už v roce 2007.

Obvykle nejsem příznivce českých písniček, ale po poslechu dalších jeho kousků musím uznat, že je co poslouchat. Předpokládám, že sexuálně provokativní texty se budou líbit hlavně naší omladině. Na druhou stranu s trochou nadsázky se zasměje skoro každý.

Všem, co nepohrdnou zajímavým obsahem, doporučuji zaskočit na server bandzone.cz a podrobně prostudovat profil písničkáře Xindl X. Můžete si zde poslechnou i další jeho songy. Najdete zde kromě zmiňovaného Anděla i Morální sex, Mimo mísu, Cool v plotě, Chemie, Styky a Dysgrafika.

Anděl má i celkem povedený klip. Ten samozřejmě najdete i na populární video-trubce (YouTube.com - Xindl X - Anděl. Pokud se vám dámy v klipu zdají povědomé, není na tom nic divného. Dejte si jeden díl Comebacku a budete hned vědět odkud vítr fouká.


Další nalezené odkazy na Xindl X:
Neoficiální stránka písničkáře a kytaristy Xindl X
Ondrej Ladek - PAC A PUSU
Xindl X - MAMUT
Xindl X - Styky
Xindl X - Mimo mísu

Žádné komentáře:

Okomentovat