sobota 6. června 2009

Nebezpečné hračky s Číny

Česká obchodní inspekce (ČOI) našla další čínské hračky, které mohou být nebezpečné. Tentokrát jde o magnetickou skládačku WITKA, č. v. 1268 S. Jde o skládačku z magnetických dílů, která se veze na oblibě švýcarského herního hitu GEOMAG. U skládačky WITKA však hrozí, že pokud si dítě vloží nějakou část do úst, zadusí se nebo může mít závažné zdravotní komplikace.

Myslím, že většinu z dnešních rodičů to nikterak nepřekvapí. Výrobky z Číny v mnoha případech nikterak neoslní svým dílenským zpracováním ani ochrannými prvky. U nás se prodávají hlavně díky své neuvěřitelně nízké ceně. Bohužel pokud chcete pořídit nějakou lepší hračku, ani vysoká cena není vždy zárukou, že na zadní straně nenaleznete nápis MADE IN CHINA.

A co s tím naděláme? Nic! Zkuste kupovat kvalitnější hračky a nepodléhejte náhlým cenovým akcím. Dejte na doporučení vašich známých. A navštivte sem tam občas nějakou tu výstavu hraček, kde si můžete hračky sami vyzkoušet. Věřte, že hračky na jedno použití našim dětem nesvědčí.

Zdroj : Nebezpečná skládačka pro děti

Žádné komentáře:

Okomentovat