neděle 21. června 2009

Výchova od jeslí

Nasycený trh osobních počítačů a notebooků volá po nových cílových skupinách. V poslední době se hodně notebooků staví na míru mladším generacím. Prioritou už nejsou jenom teenageři a hráči v období puberty, ale také děti v předškolním věku. Firmy jako je ASUS pak vydává například následující notebooky Disney Netpal.

Zajímavé je, že na notebooku od společnosti ASUS je vybaven speciálně upravený systém Windows XP. Že by Microsoft tušil, že výchova od jeslí je základem spokojeného uživatele? Doufám, že systém také obsahuje simulované záseky operačního systému a simulované automatické aktualizace spouštějící se několikrát denně. Děti by si pak později nemohli stěžovat na to, že jejich dětský počítač šlapal s menšími problémy než ten dospělácký.

Chápu sice potřebu vzdělávat naši mládež v počítačovém a internetové gramotnosti, ale stále mám pocit, že děti v předškolním věku by se měli více věnovat vybarvování omalovánek, hraní s hračkami a kreativním hrám ve světě reálném víc než ve světě virtuálním.

Žádné komentáře:

Okomentovat