úterý 2. června 2009

Bing a Bong od Microsoftu

Všichni určitě už slyšeli o novém vyhledávači BING od Microsoftu. Projekt, který by měl být důstojným nástupcem tolik opomíjeného a Microsoftem piplaného vyhledávače Live Search, se teprve rozjíždí. Někteří analytici (hlavy pomazané) však už dnes pějí chválu na nový výtvor z dílen giganta na sny. Bodeď by Ne! Mít za zády Microsoft je něco jako mít na krku prachatou opici, se kterou snadno opijete. Protože jsem v tomto směru spíš skeptik, nebudu skrývat svůj názor, že BING zatím nic extra nepředvedl, a pokud Microsoft nezačne se svými zkornatěnými Live službami něco dělat, ani se nic nestane.

Ale třeba se mýlím a třeba se začnou nějaké věci okolo internetu v Microsoftu také hýbat. Pokud to budou desky základní, mohlo by to být i nějaké to menší zemětřesení.

Pokud máte pocit, že český internet zůstane novou BING technologií zase nějakou dobu nezasažen, věřte, že se hluboce mýlíte. Služby nového BINGu bude využívat nejpoužívanější český vyhledávač SEZNAM.

Mimochodem víte, že Bing a Bong jsou známé hlavně dětem ze seriálu Tiny Planets. Pokud čerpal Microsoft inspiraci právě zde, můžeme se v nejbližší době těšit na nějakého toho většího BONGa, který na rozdíl od svého malého bratra Binga trochu víc používá mozek.

Žádné komentáře:

Okomentovat