středa 20. ledna 2010

Hokej zdražuje daně z nemovitosti

Dně placené našemu milovanému státu, našim milovaným obcím a našim milovaným zákonodárcům letos opět podraží. Nikdo by nečekal, že tomu bude jinak. Ale že se v souvislosti s daní nemovitostí budu muset dočíst i o mých rodných Pardubicích, to jsem si klidně mohl nechat utéct.

Článek na serveru iDnes.cz informuje o tom že „Daň z nemovitosti se zvyšuje až na devítinásobek“. Téměř bulvární nadpis by mě tolik nenadzvednul ze židle jako fakt, že mezi nejdražší města s nejvyšší daní z nemovitosti patří Pardubice a Karlovy Vary (1 620 korun podle výpočtu MF Dnes pro byt 75 m² v centru města).

Rád bych věděl, proč máme v našem městě tak vysokou daň!? Je to snad tím, že město neumí získat peníze jiným způsobem? Nebo je to snad dokonce tím, že žijeme ve městě kde je nebývalá podpora hokeje? Platíme snad nejvyšší daň z nemovitosti, protože město neumí výhodně prodat pozemky v nejlukrativnějším místě Pardubic? Platíme snad za to, že město si neumí vydupat svou u stavebních společnostní? Ne?! Tak proč tedy?

Řeknu Vám proč. Protože v Pardubicích si neumíme zvolit ty správné lidi na radnici.

Žádné komentáře:

Okomentovat