pondělí 11. ledna 2010

Nový HW pro ještě tupější uživatele.

Zatímco v loňském roce ovládli celosvětový trh netbooky, letos by to mohli být smartBooky. A proč zrovna oni? Na trhu s počítači je totiž ještě jedna skupina uživatelů, kteří doposud nebyli osloveni. Jsou to ti, co vůbec počítač nepotřebují. Takže půjde o počítač ještě tenčí, ještě menší a hlavně ještě pomalejší. Aby mohli být stejně drahé jako netbooky (popřípadě dražší) budou nejlepší designéři navrhovat ty nejelegantnější linie a pokoušet se naladit na vlnu tužeb a přání zákazníka, který si vlastně přeje jen chytřejší tahací kačenku.

A co že je to ten Netbook?
Netbooky jsou malé notebooky původně navrhované pro malé popelky. Rozměry mají tak aby se vešli do dámské kabelky a výdrž tak aby vydrželi co nejdéle než si jejich uživatelům na malé obrazovce povede rozluštit jaké klávesy mají zmáčknout a najdou je mezi tlačítky před obrazovkou. Je zaměřen hlavně na uživatele/uživatelsky kteří si potřebují jen přečíst co je nového na internetu, potřebují odepsat kamarádce na email či ICQ a případně prohlédnout si co se dělo posledních 20 minut na Facebooku. Sem tam občas se chtějí uživatelé těchto zařízení pochlubit fotkami z dovolené a hlavně nechtějí sebou tahat půlku prkna na maso. Počítač bych tomu snad ani neříkal. Výkonnostně to totiž bude na úrovni modernější ledničky a grafické operace zvládne lépe i vaše LCD televize. Prostě a jednoduše, jde o kus hardware pro nenáročné uživatele.

Samozřejmě netbook se dá používat i profesionálně. Oblíbí si ho zajisté ti, co hodně cestují a potřebují všude sebou tahat cihlu plnou dat a nedej bože je i nějak upravovat. I když zvyknout si na malou klávesnici, původně určenou pro trpaslíky, nějaký ten čas zabere. Na druhou stranu je to pohodlnější než snažit se napsat článek do bulváru pomocí SMS a mobilního telefonu. Pokrok ten hold nezastavíme.

Reakce na článek ze serveru ddworld.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat