pátek 22. ledna 2010

Kalamita v Pardubicích a naši bezdomovci

Sněhová kalamita a následná její likvidace údajně město přijde na více jak 10miliónů korun. A kde to bylo vidět? Pár hlavních silnic bylo lehce protaženo už druhý den kalamity. Je to úspěch? Nikoli! Protože řada z nás měla ještě druhý den velké problémy se dostat do práce. Už vůbec nemluvím o tom, že hotová sebevražda bylo použít k tomu vlastní dopravní prostředek. Vyhrabat auto, vyjet neprotaženou boční ulicí, najít v Pardubicích místo vhodné k zaparkování. To bylo a místy i je stále ještě problém. Zkoušeli jste se do práce dostat pěšky? Já ano! Chodníky neupravené, zasypané a na přechodech pro chodce bariéry připomínající menší verzi osmitisícovek. Co dodat. Pardubice ani za 10 miliónů neumí zbavit své město sněhu. A to napadlo jen půl metru sněhu během tří dnů.

Osobně jsem nechápal, proč město nevyužije nezaměstnané, vězně z naší věznice, nebo se lopat nechopí policie, armáda a třeba i sami radní. Ano máte pravdu, v tomto případě jde o moji další naivní představu.

První vlna krize už snad tedy byla zažehnána. Druhá se však pomalu blíží. Sněžit sice přestalo, ale sníh pro změnu začal padat ze střech rovnou na hlavy našich občanů. A s tajícím sněhem přišlo na řadu i tání našich radních. Ti si konečně uvědomili, že by měli rozmrazit své pohledy tolik upřené do fantastické budoucnosti a konečně si vzpomněli na ruce našich vězňů a nezaměstnaných, které povolali do boje s „bílou nemocí“. Dokonce se rozhodli přijat i brigádníky. Fantastické. Jenže tohle měli udělat už první den. A pozor! Mráz zase přichází.

Ještě několik slov k bezdomovcům.
V článku na serveru denik.cz(*2) jsem se opět zasmál nad situací našich vyvrhelců společnosti. Bezdomovci totiž opět nehnuli ani prstem. A proč taky, sociální dávky na chlast a cigára opět dostanou. Tak proč by měli makat? Pomalu se začínám přimlouvat k tomu, že by jistí lidé závislí na sociálních dávkách měli dostat šanci prokázat, že o sociální dávky stojí. Co třeba podmínit získání sociálních dávek odpracováním X hodin veřejných prací?! Jistě se najde řada důvodů, proč to nejde. Navíc naši radní asi stejně nevědí, co to veřejné práce jsou. Ale od toho máme přeci „skvělé“ politiky, tak ať všechny tyhle problémy začnou řešit.

A ještě jedno video. Víte jak se odklízí sníh v Kanadě na železnici? Tam se stím prostě nes.....



Článek vznikl jako reakce na články:
[1] Kolik zatím stála Pardubice extrémní zima?
[2] Služby města nabízejí brigádu na úklid sněhu

Video objeveno na blogu pardubice.bloguje.cz v článku "Mezi Čachnovem a Poličkou je to na trati docela drsné"

Žádné komentáře:

Okomentovat